Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Takniškių padalinyje, kur įsikūręs atliekų tvarkymo, apdorojimo ir pakartotinio naudojimo technologijų parkas, lankėsi mokslininkų grupė, atliekanti tyrimą apie maisto atliekų tvarkymą.
Klaipėdos Universiteto socialinių mokslų daktaras Rimantas Stašys ir aplinkosaugos mokslų daktarė Olga Anne bei Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro Žemdirbystės instituto agronomijos mokslų daktarė Karolina Barčauskaitė kartu su kolegomis iš Italijos renka duomenis tarptautinei mokslinei publikacijai.
„Alytaus regionas mums buvo rekomenduotas kaip daugiausia maisto atliekų tvarkyme pasiekusi įmonė, o joje apsilankę patys įsitikinome, kad ARATC ne veltui vadinamas geriausiu atliekų tvarkymo centru Lietuvoje“, - po pažinties su specialistais ir technologijomis sakė R. Stašys.
Mokslininkų atliekamo tyrimo tikslas – nustatyti pagrindines maisto atliekų rūšiavimo bei nerūšiavimo priežastis, išsiaiškinti, kaip naudojamos maisto atliekos, kodėl gyventojai jas rūšiuoja arba nerūšiuoja, kas daro didžiausią įtaką žmonių elgsenai.
„Maisto atliekų rūšiavimas – dar pakankamai nauja sritis ir kartu su kolegomis surinktų duomenų rezultatus naudosime publikacijoje, kurioje neabejotinai bus apžvelgta ir Alytaus regiono patirtis“, - teigė mokslų daktaras R. Stašys.